inte bara böcker

Kategori: böcker

Storytel reader

Har alltid varit lite anti när det handlar om läsplattor. Köpte en Kindle reader för längesen, men använde den så sällan att det var ett onödigt inköp. När jag sen köpte min första surfplatta så tyckte jag det funkade bra att läsa på den.

Men för några månader sen fick jag erbjudande om att köpa en Storytel reader för typ halva ordinarie priser och med ångerrätt på 30 dagar så tänkte jag att jag kunde ju prova en läsplatta igen, eftersom det är så många som förespråkar dem.

Sagt och gjort så köpte jag en. Och blev mycket positivt överraskad. Har läst 35 böcker på drygt 2 månader så den har redan använts flitigt. Det enda jag kan reta mig på ibland är att den är lite långsam i uppstarten, annars är jag väldigt positiv och har rekommenderat den vidare till flera.

Vad är det som skiljer en läsplatta från en surfplatta då? Förutom att läsplattans enda funktion är att läsa böcker och vissa dokument, så är displayen matt, vilket gör att texten nästan ser ut som en tryckt boksida (E ink-teknologi). Man kan ställa in färg, typsnitt, textstorlek, radavstånd och bakgrundsbelysning. Knapparna på sidorna bläddrar framåt och bakåt, men man kan själv välja vilken knapp som ska bläddra åt vilket håll (något jag upptäckte först idag).

Ytterligare en fördel är att den är superlätt så man kan läsa längre utan att bli trött i armen som man kan bli av en tung bok. Och att man kan ladda ner hur många böcker som helst. Vet faktiskt inte hur stort minne den har, men jag har laddat ner drygt 150 böcker hittills.

Nackdelen med just denna är att man bara kan använda den med Storytel, i och för sig tycker jag att Storytel är bästa appen så för mig spelar det ingen roll.

En funktion jag inte har testat är att lyssna på ljudböcker i den, det använder jag mobilen till, men det finns hörlursuttag på den och bluetooth. Och om man vill kan man köpa till ett fodral så är den mer skyddad om man stoppar den i väskan ofta, fast då blir den förstås tyngre att hålla i, men jämfört med en tryckt bok är den fortfarande lätt.

Skära, skära havre

Tråkigt att läsa flera böcker i samma serie back-to-back? Nej det tycker jag verkligen inte. Med tanke på hur många böcker jag läser så är det en stor fördel att fortsätta direkt med nästa bok i en serie, annars finns det en viss risk att jag hinner glömma hur föregående bok slutade.

Detta är alltså del 4 i serien om Sardinön, av Annika och Jessika Devert. Lika bra som de tidigare. Förstås. Nu är det bara att vänta i en halv evighet på att del 5 släpps i oktober 😉

Du nalkas ljuva sommar

Årets första bok utläst. Del 3 i serien om Sardinön, av systrarna Annika och Jessika Devert.

Tanken med bloggen var väl lite att jag skulle skriva om böckerna jag läser, men samtidigt så finns det så otroligt många bok-bloggar redan, mestadels av typen ”kopiera baksidestext/förlagstext, sätt ett betyg och affiliate-länka till en bokhandel eller två”, så det känns egentligen inte som att jag skulle tillföra något. Eller så är det bara för att jag är lat, trött och allmänt fantasilös för stunden. Nästa bok kanske får en riktig recension.

Men för att återgå till den här boken. Den var bra. Riktigt bra. Men så gillar jag ju feelgood-böcker också. Speciellt serier där man får följa huvudpersonerna lite längre än i bara en bok. Den här serien består av fem delar så nu har jag två kvar att se fram emot, fast del 5 släpps inte förrän i oktober så det blir en lång väntan.

© 2022 Boktanten

Tema av Anders NorenUpp ↑