inte bara böcker

Kategori: allmänt dravel

50 shades of blåmärke

Förra onsdagen visade jag definitivt mitt klantiga jag och knäckte först ett revben och stukade därefter en fotled. Vilket innebar att näst sista arbetsdagen för året blev sista arbetsdagen för året. Och även start på min första sjukfrånvaro från jobbet.

Nu, en vecka senare, så är foten både gul, blå, lila och grön. Gör dock inte särskilt ont längre och det funkar riktigt bra att gå på foten. Fick låna krycka av bästaste mormor eftersom jag inte orkade åka till akuten och få låna därifrån, men idag har jag provgått utomhus utan och det funkade. Är väl mest orolig att jag ska trampa snett så det blir värre, man blir ju lite ostadig efter en stukning. Nåja, det går (!) åt rätt håll iallafall.

Revbenet då? Jo tack, det sitter kvar. Mindre ont, men långt ifrån bra. Har fått höra så många skräckhistorier om brutna/spräckta revben att hälften vore nog. Värst har väl varit förkylningen som sambon så snällt delade med sig av. Hosta och nysa är definitivt inte att rekommendera när man har ont i revbenen. Fast det är inte så farligt heller, visst, det var sambon som smittade mig, men den manliga delen av förkylningen behöll han själv, så jag är mest bara lite snuvig och hostig.

Och för den som undrar – ja, vi har båda covid-testat oss och båda var negativa. Och det var ju positivt 😁

Har fått påminna mig själv flera gånger den här veckan att jag är hemma sjuk från jobbet, inte ledig, och att jag faktiskt inte behöver göra nånting mer än att ta igen mig, men för en ”gammal” egenföretagare är det svårt att bara gå hemma och såsa. Siktar på att vara tillbaka på jobbet på måndag och hoppas att jag inte är lika klantig då.

Gott nytt år

Jag har slutat avge nyårslöften, istället sätter jag intentioner för det nya året och dessa är mina intentioner för 2022, utan inbördes ordning:

* Läsa mer – tittar på lite olika läsutmaningar som jag tänkte haka på, men det viktigaste är ändå att fortsätta läsa så mycket som möjligt – och att blogga om det. På ett eller annat sätt.

* Äta mer vegetariskt – minst tre måltider i veckan ska vara vegetariska, i den betydelsen att de inte innehåller kött, fågel eller fisk. (Du får gärna ha någon annan definition på vad som räknas som vegetarisk kost, men detta är min blogg och här bestämmer jag. Punkt.)

* Baka mer – jag gillar att baka, kanske inte är så bra på så mycket annat än småkakor, men övning ger färdighet sägs det ju.

* Gå ner i vikt – låter kanske som ett klassiskt nyårslöfte, men sen september -20 har jag gått ner 30 kilo, tyvärr även upp några så därför har jag några kilon kvar till önskad målvikt så dit ska jag nå under året tänkte jag.

* Träna mer – får se i vilken form det blir, högst troligt hemmaträning av något slag eftersom jag är världssämst på att ta mig iväg nånstans.

* Virka klart projekt – förhoppningsvis färdigställa fler än jag startar nya.

* Brodera klart projekt – samma som ovan, fler färdigställda än nystarter.

* Fixa i lägenheten – bland annat behöver vi slänga ut schabraket till duschkabin vi har, och skaffa ny kyl och frys, sen är det en del annat som behöver åtgärdas. Lite i taget och ingen brådska är melodin för det projektet, har vi bott här i två år utan att åtgärda något av det så kan vi faktiskt lika gärna vänta ett tag till om det skulle vara så.

* Återinföra köpstopp – för att spara pengar till renovering, semester och framtiden. Typ så. ”Regler” för köpstoppet kommer senare.

* Blogga mer – minst tre inlägg i veckan, kanske även lägga in gamla inlägg från tidigare bloggar, har inte bestämt mig om det än, men det vore lite najs att ha allt samlat, det har ju blivit några bloggar och inlägg genom åren (började blogga 2004), under samma namn men först nu på egen domän.

* Prova nya saker – har väl inte riktigt tänkt klart om den här punkten. I slutet av förra året provade jag på att knäcka ett revben, det slipper jag i alla fall lägga till på den här punkten i år.

* Lära mig nya saker – tänker väl mest handarbetsmässigt, har till exempel skaffat en bildvävram, men kanske dyker det upp saker efter hand inom andra områden.

Sådär ja. Det var väl inte så farligt. Det fixar jag galant. Eller nåt.

Välkommen hit =)

© 2022 Boktanten

Tema av Anders NorenUpp ↑