För den som inte vet så betyder SAL stitch-along, dvs man broderar samma projekt samtidigt som andra deltagare. Antingen släpps en del av mönstret i taget, eller så släpps hela mönstret på en gång, men gruppen väljer att ändå bara brodera en del i taget. Det finns även MSAL = mystery stitch-along, där man inte vet hur det färdiga broderier kommer se ut förrän det är färdigt, då släpps förstås delarna en åt gången.

Detta är en SAL av CRéAdeS, en fransk designer, som gör helt fantastiska projekt, oftast mer eller mindre bestående av specialstygn, dvs inte vanliga korsstygn. Spirale infernale består enbart av specialstygn och, för den som vill, pärlor. Och det är klart man vill.

Egentligen körde gruppen igång redan 1 januari, men dels fick jag materialet lite sent, dels har jag inte haft orken för ett sånt här stort projekt. Även om jag är bra på att brodera, så är detta ändå såpass annorlunda att startsträckan blir lite längre. Men planen är att jag ska börja till helgen.

Tills dess fortsätter jag med första årstavlan från Ateljé Margaretha, mycket mindre storlek och framförallt mer välbekant med vanliga korsstygn och efterstygn. Lagom att sy på medan man tittar på film =)