Ketoguiden

Keto innebär att man äter en diet bestående av protein, fett och ytterst minimalt med kolhydrater. Lite som LCHF fast ännu striktare low-carb. Jag har aldrig testat men var ändå lite nyfiken på recepten i den här boken, man kan aldrig få för många recept 😊

Boken innehåller en hel del information om keto, men eftersom jag snabbt bläddrade mig fram till recepten så kan jag inte säga något om hur utförligt dieten beskrivs.

Däremot hakade jag upp mig på framförallt två saker i receptdelen.

1) Receptet på bearnaise innehåller äggulor, vitvinsvinäger, vatten och smör. Inget annat. Skulle vara intressant att veta hur författaren tänkte där. Inte ens receptpunkten ”smaksätt efter behag” gör detta till en bea med tanke på att det ingenstans specificeras vilka kryddor som behövs för att faktiskt göra en bearnaise. Stor miss!

2) Receptet på äggmjölk inleds med orden ” Äggmjölk smakar nästan exakt som komjölk, utan att innehålla ett uns mjölk.” Man kan ju undra hur författaren tänkte angående smöret som ingår i receptet. Smör är förvisso inte mjölk, men kommer onekligen från samma råvara.

Så, hur var det med övriga recept? Jodå, snabba crepes gjorda av enbart ägg och philadelphiaost ska testas. Liksom tortillas med kokosmjöl istället för vetemjöl/majsmjöl. Och sura fettbomber, som är enormt mycket godare än de låter, står oxå på testlistan. Men mer än så blev det inte.

Det här inlägget postades i böcker, kokböcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *