Gelato!

Äkta italiensk glass, både med och utan glassmaskin.

I den här boken delar Samantha Santambrogio-Öberg med sig av sina allra bästa recept på äkta italiensk glass. Ni vet den där glassen som är ett mellanting mellan vår mjukglass och vanlig skopglass. Den där glassen som smakar helt himmelsk och bara smälter som… tja, glass… på tungan. Just precis den glassen.

Jag köper nästintill aldrig böcker längre. Definitivt inga kokböcker. Men ibland måste man ändå. Den här boken kommer så småningom att hamna i mitt kokboksskåp tillsammans med några andra väl utvalda favoriter.

Boken bjuder på recept på allt från fiordilatte alla vaniglia, via bomba di liquirizia och gelato al dulce de leche, till frukostvarianten granita al cappuccino con panna. Eller på svenska; vaniljglass, lakritsbomb, kolaglass och cappuccino-slush med vispad grädde – men visst låter de italienska namnen mycket godare 😊

Det här inlägget postades i böcker, kokböcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *