Den inofficiella Harry Potter-kokboken

Jag var vuxen redan när första Harry Potter-boken gavs ut, men det har inte hindrat mig från att ha sett filmerna otaliga gånger och lyssnat på ljudböckerna dubbelt så många gånger. Ska jag vara riktigt ärlig så lyssnar jag på Stephen Frys underbara tolkning av böckerna så gott som varje kväll när jag har svårt att somna. När sambon trumpetar sina nattliga symfonier så ligger jag i andra änden av sängen och myser med Stephen 😉

Men för att återgå till boken som det här inlägget handlar om – den inofficiella kokboken – så har jag lite svårt för den i svensk version, jag känner inte igen maträtterna som jag är säker på nämns i böckerna. Inte heller känner jag igen en del namn och uttryck som översatts. Ett problem som gör att jag inte till fullo kunnat uppskatta boken. Dock har jag löst detta genom att köpa originalutgåvan i Kindleformat till surfplattan 👍

Dinah Bucholz har skrivit kokboken, som innehåller ”över 150 magiska recept för både trollkarlar & mugglare”. Gillar du Harry Potter kommer du känna igen många av recepten. Gillar du inte Harry Potter rekommenderar jag att du väljer en annan kokbok 😂

Det här inlägget postades i barn & ungdom, böcker, kokböcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *