Förra onsdagen visade jag definitivt mitt klantiga jag och knäckte först ett revben och stukade därefter en fotled. Vilket innebar att näst sista arbetsdagen för året blev sista arbetsdagen för året. Och även start på min första sjukfrånvaro från jobbet.

Nu, en vecka senare, så är foten både gul, blå, lila och grön. Gör dock inte särskilt ont längre och det funkar riktigt bra att gå på foten. Fick låna krycka av bästaste mormor eftersom jag inte orkade åka till akuten och få låna därifrån, men idag har jag provgått utomhus utan och det funkade. Är väl mest orolig att jag ska trampa snett så det blir värre, man blir ju lite ostadig efter en stukning. Nåja, det går (!) åt rätt håll iallafall.

Revbenet då? Jo tack, det sitter kvar. Mindre ont, men långt ifrån bra. Har fått höra så många skräckhistorier om brutna/spräckta revben att hälften vore nog. Värst har väl varit förkylningen som sambon så snällt delade med sig av. Hosta och nysa är definitivt inte att rekommendera när man har ont i revbenen. Fast det är inte så farligt heller, visst, det var sambon som smittade mig, men den manliga delen av förkylningen behöll han själv, så jag är mest bara lite snuvig och hostig.

Och för den som undrar – ja, vi har båda covid-testat oss och båda var negativa. Och det var ju positivt 😁

Har fått påminna mig själv flera gånger den här veckan att jag är hemma sjuk från jobbet, inte ledig, och att jag faktiskt inte behöver göra nånting mer än att ta igen mig, men för en ”gammal” egenföretagare är det svårt att bara gå hemma och såsa. Siktar på att vara tillbaka på jobbet på måndag och hoppas att jag inte är lika klantig då.