Boktanten är, precis som namnet antyder, en tant som gillar böcker – inte en tant som finns i en bok, vilket namnet förvisso också antyder – ord kan vara krångliga saker. 46 år gammal vissa dagar, 46 år ung andra dagar – och när blir man egentligen tant?

Boktanten jobbar som vikarierande biblioteksassistent – eller bibliovikarieassistent för den som tycker om att leka med ord, och den som känner Boktanten vet att det gör hon, tycker om att leka med ord alltså – där hon, förutom att jobba, skriver långa listor på böcker hon vill läsa. Till den som tror att man kan läsa hela dagarna när man jobbar på bibliotek vill hon å det bestämdaste hälsa: ”Fel, fel, fel”, men det gör inte så mycket för hon gillar sina andra arbetsuppgifter också. Speciellt det där med att man får träffa så många trevliga människor hela tiden, och då menar hon inte bara världens bästa kollegor, utan även låntagare och andra besökare. Många av dem brukar hälsa henne med orden: ”Nej men jobbar du här nu.” trots att hon faktiskt jobbat just där i drygt 4,5 år. (Numera är Boktanten faktiskt tillsvidareanställd som biblioteksassistent och alltså inte längre någon bibliovikarieassistent, men trist att ändra på ordleken, tänkte hon.)

Utöver böcker så finns det många andra sidor av Boktantens liv, handarbete är en stor del, liksom att spendera tid med Sambon (förstås!) och den närmaste familjen – bestående av Mamman, Bonuspappan, Storebror och världens bästaste Mormor. Hon (dvs Boktanten, för den som har svårt att hänga med, inte Mormor) gillar film och musik, frågesport på TV – där hon svarar rätt på förvånansvärt många sportfrågor för någon som är totalt ointresserad av allt vad sport heter – korsord, pussel, fotografering, fågelskådning (eller snarare fågellyssning, och då allra helst inte skrikiga måsar) och ungefär en miljon andra grejer, som ni kommer att få läsa om i den här bloggen =)